сряда, 25 май 2016 г.

Реймънд Карвър - 25.05.1938 г. - 02.08.1988 г.






„Когато сте били млад писател, са ви казвали неведнъж да пишете за това, което познавате. А какво друго можете да познавате по-добре от собствените си тайни? Само че ако не сте някакъв изключителен писател и то много талантлив, е опасно да пишете том след том историята на своя живот.”

„Основното е стилът, но не е само той. Става въпрос за специфичния и неподражаем отпечатък на писателя върху всичко, което пише. Това е неговият свят и ничий друг. Това е нещото, което отличава един писател от друг, а не талантът. Пълно е с талантливи хора, но писател, който вижда нещата по специфичен начин и го изразява именно по този негов личен начин, този писател може да се задържи на повърхността.”

„Пиша първия си ръкопис бързо. Най-често нахвърлям всичко наведнъж. Просто изпълвам страниците толкова бързо, колкото мога. При първия ръкопис става въпрос да оформя сюжета, скелетът на историята. При следващите редакции вече се спирам и на другите неща. След като го напечатам, започвам да го пренаписвам, да добавям и да изтривам ту-там по нещо. Чак след като направя три или четири версии, започва истинската работа.”
~~~~~~~~~
Снимка:https://wuster338spring2012.wordpress.com/student-pages/raymond-carver-2/

Няма коментари:

Публикуване на коментар