неделя, 5 юни 2016 г.

Кен Фолет - 05.06.1949 г.






„Проучването е най-лесно, структурирането на сюжета е най-забавно, а писането на първия ръкопис е най-трудно, защото всяка дума трябва да оживее. Пренаписването обаче е удовлетворяващо.”

„За да успее, авторът трябва да накара читателите си да се вълнуват за съдбата на героите и да поддържа това вълнение в продължение на поне сто хиляди думи.”

„Обичам да създавам въображаеми герои и случки около историческо събитие. Искам читателите да си кажат: добре, това може и да не се е случило, но може и да е.”

„Основното предизвикателство пред един писател може да бъде изразено много просто: да създаде въображаем свят и да накара читателите да се потопят в него.”

„Целта ми е да създавам изречения, които да могат да бъдат разбрани лесно, да пиша това, което наричам прозрачна проза. Провалил съм се с гръм и трясък, ако читателят трябва да прочете едно изречение два пъти, за да разбере, какво съм имал предвид.”

„Като начинаещ автор наистина трябва да започнете със структурирането на сюжета. Това ви спасява много главоболия. Много по-лесно е да се оправят логически грешки при структурирането, отколкото ако просто седнете и направо започнете да пишете. Ако работите по този начин, ще ви отнеме много време да поправяте грешките. Ще пишете в продължение на шест месеца или година и едва след това ще откриете неща, за които бихте искали да сте наясно още от самото начало. Освен това структурирането на сюжета концентрира мисълта ви.”
~~~~~~~~~
Снимка: http://ken-follett.com/media/

Няма коментари:

Публикуване на коментар